Treceți la conținutul principal

Anotimp in doi…


Luni. Inceput de zi. Miroase a dimineata.
Chiar trebuie sa se trezeasca?
Inca mai are imbibata in par, pe haine, in cap si mai ales pe trup, aroma weekendului. Un weekend trait pana la refuz, un weekend ce a compensat toate greutatile intampinate pe parcursul saptamanii. Un weekend in doi.
Am zis in doi? “Dumnezeule! Gandul ii fuge la el. Cat e ceasul? Unde mi’e mobilul?
Sapte mesaje si cinci apeluri. Hm...doar atatea? Cred ca mai pot lenevi putin.” Si isi citeste mesajele printre pleoapele amortite:
“Neata somnorila!!!! Sau sa spun mahmurila? :)):*”
“Am cafeaaa cu muuult lapte si zahar, dar parca lipseste ceva...cineva...m’ai putea ajuta sa o gasesc?”
“Ah! Am gasit! Imi lipsea ceasca! Prostanac mai sunt, cum sa beau din ibric?”
“Si totusi…cine bea o cafea cu mine?”
“Nimeni?”
“Stire de ultima ora....s’a anuntat la TV ca detinerea de telefoane mobile inchise intentionat sau ignorarea intentionata a mesajelor, este pedepsita prin lege! Sentinta: exil pe viata, alaturi de persoana care a trimis pana acum...hm...sa le numar...unu...doi....trei...patru...cinci...si cu asta, sase mesaje in total! Uuu ce sentinta dura...”
“Sforaie ma sforaie....sa nu raspunzi...eu sa stio ca sunt la tine, in fata usii, astept sa vina 2012...si stii cat de mult ador sa astept...”
Ce?! Cum?! Unde?!
In fata usii?! Adica a usii...USII?!?
Sare din pat, aterizand printre cartile si caietele aruncate pe podea. In drumul catre usa (care niciodata nu i s’a parut atat de lung si atat de plin de obstacole) darama tot ce prinde in cale si sare peste doua, trei lucruri, evitand o catastrofa. Deschide usa si ce vede?
Razvan o astepta in fata usii, stand turceste cu ceasca de cafea in mana, un cd cu filme langa el si mult scrum imprejur...holul era imbaiat in fum de tigara.
- Ce atata graba, iubito? Este 11am...soarele leneveste intre nori, deci inca mai e dimineata. Am adus cafea si...
- 11am??? Tu nu auzi ce spui?!? Cum adica ce graba? De unde timp pentru cafea ? Trebuia sa fiu la munca de la 7am ! De ce nu m’ai trezit ?
- Am incercat, dar cum nu am reusit, m’am gandit sa sun la munca si sa’i spun Catalinei cat de groaznica este starea ta de sanatate, cat de mult regreti ca nu ai putut ajunge...i’am mai explicat si cum o sa faci tot posibilul sa pleci spre munca, de-indata ce te vei simti mai bine. Dar ghici ce ? Azi ai liber...si maine....poti sta si maine acasa !! Eh, cum m’am descurcat? Asa ca nu te mai agita si pupa’ma! Macar atat merit si eu, nu crezi?
- Ai fumat! Asa este?
Intradevar, Razvan fumase. Iar avea gustul ala de tigari cu cirese, dupa care ea se topea. Il pupa parca incerca sa ia si ultimul damf de tigara de pe buzelele lui.
- O Doamne! Si mie mi’a fost dor de tine, dar totusi suntem in fata unei usi, m’ai putea invita inauntru...si da, am fumat...mi’am omorat si eu timpul cumva. Stii ca ai vecini foarte ciudati? Madame de vizavi, a stat lipita de vizor pe tot parcursul “cazarii” mele aici. Si acum mai este in fata usii. Uite! Daca ii fac cu mana, ma vede... Observi? Ma vede! Hey!!! Stiu ca ma vezi! Ah si inca ceva si mai ciudat...vecinul tau de la etajul 3 era...
- Hai mai taci!
Tina nu se mai satura sa “ii ia” aroma de cirese de pe buze...
- Intra! Ai venit, te poftesc inauntru...doar nu o sa te las aici, sa’ti admire tot blocul, pijamalele tale cu Tom si Jerry. Oamenii mai au si televizor pe care il aprind daca vor sa vada desene animate. Nu era nevoie sa defilezi asa... puteai sa iei ceva pe tine. Stai in cealalta parte a orasului! Pentru numele lui Dumnezeu!
- Da, dar, vezi tu, iarna te imbraci cu haine groase, vara cu haine subtiri... de ce nu as putea sa umblu dimineata in pijamale? Stii...mereu m’am gandit ca ar trebui sa tratam dimineata ca pe un anotimp...Stiu!! Am o idee!!
- O nu! Tu si ideile tale...
- Dimineata va fi anotimul nostru! Da! Asta este! Stiam eu ca dimineata a fost creata cu un scop anume, doar ca nu stiam care e acela. Acum l’am gasit: dimineata a fost creata pentru noi doi, sa fie anotimpul nostru!
- Razvan, copil mai esti! Hai, intra si i’ai si pe Tom si Jerry cu tine!
Tina radea ironic. Nu avea dispozitia necesara pentru iluziile lui Razvan. Nu vroia sa fie dimineata. Nu vroia sa fie niciun anotimp. Niciun Tom si Jerry. Tot ce isi dorea, era sa fie lasata sa doarma.
- Tom si Jerry au adus un film, si vor sa’l vada cu tine. Ce spui? Si tu vrei ? Ah dar stiam...
- Film...nu te mai intreb, stiu ca e filmul la care ne uitam mereu. L’am vazut de...hm..destule ori, ar trebui sa’l mai schimbam si noi, sa nu mai fim asa de monotoni, sa iesim cu ceva din tipare...nu stiu...ceva, orice, o schimbare...
- Sigur draga mea ! O schimbare ! Pai sa vedem, sa vedem...o sa’mi schimb mersul. Te intrebi cum? Dimineata nu o sa mai plecam impreuna la munca. Tu pleci cu masina si eu merg pe langa ea, uite, vezi? Mi’am schimbat mersul! Deci am schimbat ceva!
- Of Razvan! Eu vorbeam serios! Vreau o schimbare.
- Atunci hai sa ne bem cafeaua intr’un loc nou, un loc diferit.
- Diferit? Nu stiu...tu cand spui “diferit” esti plin de surprize si...
- Si nimic ! Asa facem ! Ai incredere in mine !! Si totusi...ai incredere in mine ?
- Absolut!
- Atunci hai!
- Unde hai?
- Hai sa plecam! Nu putem pierde timpul! Dimineata, anotimpul nostru, este pe sfarsite. !!
- Exact asa. Am luat cafeaua, ia aparatul foto! Hai! Hai!
- Cum sa plecam imbracati asa? Ia’ti macar ceva pe tine.
- Ceva? Ce? Si mai ales...de unde? Adevarul este ca mereu am vrut sa imprumut tricoul tau mov si pantalonii aia scurti, aia pe care scrie “baby” pe spate. Ei, ce zici? Cum mi’ar sta?
Tina rade. E pentru prima data pe ziua de azi cand rade cu atata pofta. Rade cu adevarat. Rade fara sa’i mai pese de cat este ceasul, daca sunt sau nu in pijamale, daca vecina inca se mai uita pe vizor. Pentru cateva minute s’a detasat de tot ce se afla in jura si a savurat din plin “pauza de ras”.
“Baiatul asta mereu ma surprinde si de fiecare data intr’un mod placut “, isi spune Tina, grabindu’se sa plece.
Era putin trecut de ora 13. Tina si Razvan isi savurau cafeaua de dimineata, in mansarda unei cladiri vechi si parasite.
- Nu am mai fost niciodata in zona aceasta. E atat de frumos si se vede tot orasul de aici. Seamana cu o carte deschisa ce asteapta sa fie citita.
Cu toate ca era ora 13, orasul parea amortit. Lipsit de miscare. Oare si restul oamenilor au avut un weekend “plin”? La fel ca cel al Tinei si al lui Razvan?
- Nu’mi vine sa cred ca facem, Razvan!
- Dar ce facem? Ne bem cafeaua si admiram orasul.
- Vreau sa ne petrecem impreuna cat mai multe dimineti. Promiti?
- Cu tot cu Tom si Jerry?
- Cu tot cu ei!
- Sigur ca da! Dimineata este anotimpul nostru...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Universul meu incepe cu tine. Si’mi place ce simt

Universul meu incepe cu tine. Si’mi place ce simt Viziunea mea asupra facerii a tot ce ne inconjoara nu difera foarte mult fata de cea initiala, originala. Impartasesc ideile celui de la care a pornit totul, initiatorul Universului...si asta poate pentru ca geniile gandesc la fel. Mai stii? Totul incepe cu un el si o ea. Universul meu incepe cu tine. Tu esti alfa, iar eu sunt beta. Tu esti cafeaua, iar eu laptele. Esti yin, eu completandu’te sunt yang. Esti inceputul dar esti si sfarsitul. Acum esti alfa dar esti si zeta. Beta a devenit parte neglijabila. Inceputul unui nou sfarsit, ca un amestec de venin, fiere si pelin ce se prelinge pe intreg corpul meu, patrunzadu’mi in fiecare por. Si’mi place ce simt. Respir prin tine si simt cum mi se taie respiratia. Esti pura morfina, iar eu sunt dependenta de tine. Zilnic ma aprovizionezi cu o doza de agoie si extaz, iar eu nu spun nu. Si’mi place ce simt. Sunt ca un orb inconjurat de culori, ma intrecuprind dar nu le

TURBO

Păi da... pur şi simplu TURBO... şi când spun asta nu mă refer la Guţa, dezamăgind cu siguranţă pe mulţi dintre muritori... De ce TURBO?! Simplu! Pentru că... Într-una din zilele trecute m-am oprit la unul din chioşcurile “de pe colt” să-mi cumpăr un bilet RATC şi printre restul primit, constat cu stupoare că s-a strecurat şi o gumă pe care mulţi dintre copiii de azi ar numi-o “ciudată”, însă eu am rămas profund uimită! Nu ştiu dacă voi vă mai amintiţi gumele acelea albe, dreptunghiulare si peste tot vândute...faimoasele gume TURBO! Ehee...o gumă identică, am primit eu rest...am cam ezitat la inceput... să o gust... să nu o gust... singurul lucru cu care m-aş fi ales ar fi fost un dinte în minus, mare pierdere... dar când am desfăcut-o nu am putut rezista şi am gustat. Pe moment mi-am amintit cum e să fii copil şi să alergi nerăbdător la magazin pentru o gumă, care era foarte tare, ce-i drept, şi după două minute nu mai avea nici gust şi mă refer aici la gust suportabil, că de avut, ma

Ce abstract...

Hai! Trezirea! E o noua zi si aceeasi multime de dobitoci depind in totalitate de tine. N'auzi? Trezeste'te'te'te'teee! Si eu m'am trezit. Mai greu, dar am reusit in cele din urma. Mi'a fost al dracu de usor sa vad cum imi zambesti fals.trist.dar macar zambeai. As fi ales sa'mi urli in tacere. Oricum acceptam sa bem o bere.una.doua.trei.patru.sapte.sau cate vrei.oricum a doua zi voi nega si ne vom desparti impreuna ca de fiecare data, chiar daca e prea tarziu si ai fost implicat.in timp scapi de orice urma de sentimente.nu sunt acolo pentru totdeauna.nu pentru un interval de timp nelimitat.sentimentele sunt cele mai trecatoare.lor le place sa calatoreasca. Te voi invata un cuvant nou: inocenta. i.n.o.c.e.n.t.a!!! Eu am maltratat si ultimul strop.am nimicit'o.dar asta e.sau nu mai e... Si crede'ma chiar e nevoie de cel putin doua persoane ca sa te simti singur.asa ca trezeste'te.eu sunt aici daca vrei sa te simti singur.si mai ales...ai sa sim